Twin Film | Twin Video | Sawsans geheime missie
595

Sawsans geheime missie

titel:

Sawsans geheime missie (MGP MISSIONEN)

internationaal bekend als:

The Contest

land, jaar:

Denemarken, 2013

duur:

95 minuten

taal:

Deens gesproken met Nederlandse ondertitels

kijkwijzer:

AL

kijkadvies:

8 jaar en ouder, ondertitels lezen!

regie:

Martin Miehe-Renard

boek:

Gitte Løkkegaard

productie:

ASA FILM APS

scenario:

Gitte Løkkegaard, Martin Miehe-Renard & Hans Hansen

met o.a.:

Malika Sia Graff (Sawsan), Sylvester Byder (Karl), Line Kruse (Eva, moeder van Karl), Ali Kazim (Kumail,vader van Sawsan), Natali Vallespir Sand (Jamilah, moeder van Sawsan), Lars Knutzon (Magnus, opa van Karl), Meliha Saglanmak (oma van Sawsan), Nima Nabipour (Tarek)

Je hoeft niet eens van ver te komen, om je een vreemdeling te voelen. Karl verhuist met zijn moeder van een Christelijk vissersdorp aan de westkust van Denemarken naar de multiculturele wijk Nørrebro in Kopenhagen.
Sawsan, een Islamitisch meisje uit zijn klas, neemt Karl onder haar hoede en maakt hem wegwijs in de grote stad. Het klikt meteen tussen Sawsan, die niet op haar mond is gevallen, en de naïve Karl. Karls reacties op het leven in de kosmopolitan werken bij Sawsan op de lachspieren. Hij zal vooral iets aan zijn dialect moeten doen, wil hij ooit geaccepteerd worden in de nieuwe omgeving.
Karl is een virtuoos op het mengpaneel en als hij ondekt dat Sawsan een lied heeft geschreven om mee te doen aan het jongeren songfestival, wil hij haar daar graag bij helpen.
Voor Sawsans vader is meedoen aan een songfestival hetzelfde als ‘met je kont schudden voor een miljoenen publiek’ ; dat staat hij niet toe! Maar daar trekken Sawsan en Karl zich niets van aan.

SAWSANS GEHEIME MISSIE (MGP MISSIONEN) behoorde met de Nederlandse film SPIJT van Dave Schram en de Duitse film WINDSTORM van Katje von Garnier tot de 3 genomineerde films voor de European Young Audience Award. De prijs ging naar SPIJT.

 

 POSTER

Sawsans_geheime-missie

download low-res   download hi-res

STILLS

 

saw1

download low-res   download hi-res

 

saw2

download low-res   download hi-res

 

saw3

download low-res   download hi-res