Twin Film | Twin Video | Siv gaat logeren
945

Siv gaat logeren

originele titel:

Siv sover vilse

land, jaar, duur:

Zweden/Nederland, 2016, 76 minuten

taal:

Nederlands gesproken

regie:

Catti Edfeldt & Lena Hanno Clyne

scenario:

Lena Hanno Clyne & Thobias Hoffmén, gebaseerd op het gelijknamige boek van Pija Lindenbaum

productie:

Snowcloud Films/Zweden

co-productie:

Viking Film/Nederland

camera:

Gabriel Mkrttchian

montage:

Christer Furubrand

productie ontwerp:

Karin Myrenberg Faber

muziek:

Merlijn Snitker

kostuums:

Monica Petit, Maartje Wevers

met o.a.:

Astrid Lövgren (Siv), Lilly Brown (Cerisia), Henrik Gustafsson (Nils, papa van Siv), Sofia Ledarp (Alva, mama van Cerisia), Barry Atsma (Bastiaan, papa van Cerisia), Valter Skarsgård (Elme, broer van Cerisia), Annemarie Prins (oma van Cerisia)

kijkwijzer:

AL

kijkadvies:

5 tot 10 jaar

Siv (7) gaat voor het eerst in haar leven logeren bij Cerisia, het nieuwe meisje in de klas. ’s Avonds zijn veel dingen al een beetje anders dan Siv gewend is, maar ’s nachts wordt het pas echt vreemd. Siv kan niet in slaap komen en wil papa bellen om haar op te halen. Maar het briefje met papa’s nieuwe telefoonnummer zit in Cerisia’s pyjama. Trouwens…, waar is Cerisia? Siv gaat op zoek naar Cerisia in het mysterieuze huis.

Het huis ziet er ’s nachts zo anders uit. Er komen heel veel deuren op de gang uit. Achter iedere deur wacht een nieuwe verrassing.

Terwijl Siv piekert waar Cerisia kan zijn, beleeft ze wonderlijke avonturen. Ze ontmoet twee pratende dassen, die sprekend op haar knuffels Duimpje en Pinkie lijken. Vreemd, want ze had haar knuffels toch thuis gelaten!

Een spannende, herkenbare en grappige film over een meisje van zeven dat voor het eerst gaat logeren. ’s Nachts maakt ze allerlei avonturen mee. Belevenissen die Siv helpen haar eigen gevoelens en kijk op het leven vorm te geven. De liefde voor het onconventionele, op smaak gebracht met een scheut magie, doen denken aan het werk van Lewis Carroll en ook aan de verhalen van Astrid Lindgren, met wie regisseur Catti Edfeldt (actrice, schrijver, regisseur) vaak werkte aan het begin van haar carrière.

www.sivgaatlogeren.nl

POSTER

siv-ps-lo

download low-res  download hi-res